Project Description

10 år har gått sedan den rödhårige sångaren från Norrland sjöng sig in i svenska folkets vardagsrum och hjärtan. Sveriges allra första Idol-vinnare har beskrivits som en av landets i särklass bästa sångare, med en röst som behärskar i princip alla genrer.

Men det var i soulmusiken allting började, när Daniel Lindström redan som barn lyssnade på och inspirerades av de stora stjärnorna.

Det platinasäljande debutalbumet Daniel Lindström från 2004 innehöll hits som förstasingeln Coming true, som sålde guld samma dag som den släpptes, Run och My love won’t let you down.
2006 följdes debuten upp med den svenska skivan Nån slags verklighet, där Daniel Lindström också fick en chans att visa upp sin talang som låtskrivare och textförfattare.

Våren 2009 kom hans tredje skiva D-Day och Daniel har varit involverad in i minsta detalj. Tillsammans med producentteamet Mohammad Denebi och Fredrik Samsson satt de i studion och lyssnade på gamla Motown-plattor som innehåller så mycket spontanitet och kärlek till musiken. De bestämde sig för att plocka de bästa bitarna ur Motown-musiken som och göra en modern version som Daniel är mer än nöjd med.

Daniel har även löpande samarbete med en av Sveriges bästa hipp hopp band BLOCK44 från Umeå!

Boka Daniel med stort band eller med trio till ert evenemang och få en musikalisk helkväll!

Boka Daniel Lindström
Markku Saarinen 0735-070777
markku@artistocheventbolaget.com