Project Description

Sabina är en aktiv kammarmusiker som spelar med olika grupper i Sverige och London. Hon spelar allt från klassiska konserter till lättsam mingelmusik. Sabinas musik passar perfekt som välkomnande inledning på kvällen eller som ett annorlunda inslag i mitt under konferensdagen. Hon gör även en show tillsammans med magikern Axel Adlercreutz.

Sabina började spela cello vid 9 års ålder på en musikskola i Oskarshamn. Hon flyttade till Stockholm 2003 för att undervisas vid Lilla Akademien. År 2005 började hon studera på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och under hösten 2008 gjorde hon sin Masters degree på Royal College of Music i London.

Sabina har under 2013 spelat recital i bl.a Radiohuset Sudio 2, Zinettiadi-Soirée i Verona, och deltagit exklusivt i Leonidas Kavakos Festival Masterclass i Aten. Under sommaren 2013 turnerade hon i Europa med kammarorkestern Camerata Nordica som gjorde sin BBC Proms debut i Cadogan Hall med stående ovationer.

Under Aurora Chamber music Festival i maj fick hon äran att spela kammarmusik med violin professorn Graf Mourja. Hon blev även inbjuden att spela på Avalon Music Consort Festival och den internationella festivalen Les Estivales de Mégeve i franska alperna där hon spelade med musiker från världens alla hörn. Sabina har därefter blivit engagerad av Les Estivales för att under hösten spela konserter i Schweiz och Frankrike.

Boka Sabina Sandri Olsson
Markku Saarinen 0735-070777
markku@artistocheventbolaget.com