Dragshowgruppen Diamond Dogs firar 10 år med singel, video och jubileumsshow på Regina teatern i Stockholm!

Dragshowgruppen Diamond Dogs firar 10 år som grupp och i samband med 10-års jubiléet släpper gruppen för första gången en helt egen låt – ”A Dogslife”.

http://www.youtube.com/watch?v=l9Jc5tn5mm4

Jubileumsshowen med samma namn kommer att sammanfatta hela Diamond Dogs karriär men även innehålla nya spännande nummer och givetvis den nya låten.

”Vi har tackat nej till ett antal låter genom åren, bl a för Melodifestivalen, men specialskrivna ”A Dogslife” kändes helrätt och texten har jag varit med och skrivit”, säger Peter Englund.

Tisdagen den 29/5 är det stor releasefest för singeln och Jubileumsshowen ”A Dogslife” på Reginateatern, Drottninggatan 71.

De underfundiga och fräcka parodierna är ett av Diamond Dogs specialområden och ingen kvinnlig artist slipper undan. Mest kända är kanske DD för att de får svenska artister att parodierna sig själva genom att sjunga in sina hits på nytt med Peter Englunds nya och pricksäkra texter.

Diamond Dog inledde jubileumsåret 2012 med att kamma hem priset för Årets dragshow på QX Gaygala 2012 för tredje gången.

Sedan starten 2002 har artister som Sanna Nielsen, Sonja Aldén, Shirley Clamp, Malena Ernman, Sarah Dawn Finer, Suzanne Reuter, Sissela Kyle, Linda Bengtzing, Charlotte Perrelli och Arja Saijonmaa med flera bidragit till att höja kvaliteten på Diamond Dogs gedigna produktioner.

De lyxiga och överdådiga parodierna och imitationerna av världsartister är ett av Diamond Dogs specialområden och både Madonna, Lady Gaga, Christina Aguilera och Shirley Bassey får rejält däng när Sveriges dragshowhopp i den modernare kategorin tar plats på scenen.