2021-12/ag41 2021-12/ag21

Alexander Grove

Alexander Grove

”Englands Mario Lanza” – BBC

Alexander är född i London och påbörjade sin sångarkarriär redan vid åtta års ålder när han antogs som gossopran vid den erkända St Paul's Cathedral. Därefter följde ett antal studieår vid The Royal Northern College of Music i Manchester, och senare också i Schweiz för den svenske världstenoren Nikolai Gedda samt i Italien vid Georg Soltis Accademia di Bel Canto. 

Visade tidigt sina talanger

I den internationella operatävlingen ”Search for an Operastar”, ledd av den världskända sopranen Kiri Te Kanawa, vann Alexander den manliga sångarkategorin och blev efter en bejublad direktsänd konsert i BBC Radio 2 utnämnd som Englands ”Mario Lanza”.

Nyfiken och gränslös

Alexander har bred scenerfarenhet och har redan setts i ett 60-tal roller och desto fler konsertverk på operascener och konserthus runt om i världen. Bland hans roller tål att nämnas Don José i Carmen för Malmö Opera, Prinsen i Askungen på Finlands National Opera, titelrollen i Le Nos vid The Royal Opera i London, Die Sieben Todsünden på GöteborgsOperan, Trollflöjten med Daniel Harding vid Luzernfestivalen i Schweiz, Federico i L’Amico Fritz för Den Jyske Opera och Greve Danilo i Glada änkan samt Eisenstein i Läderlappen för Scottish Opera. Senast sågs Alexander i en för honom specialskriven roll, i operettfarsen En nunna för mycket tillsammans med Marianne Mörck och Sven Melander, iscensatt och skriven av tenorkollegan Rickard Söderberg.

Ingen scen är för stor – eller för liten
Alexander har även framträtt flertalet gånger för drottning Elisabeth II och engelska kungahuset, turnerat och sjungit på Storbritanniens största arenor inklusive Royal Albert Hall, O2 Millennium Dome, Manchester Arena,  Dublin och The SSE Arena i Belfast, tillsammans med popartister som Beverley Knight, Lee Ryan från Blue, Alexandra Burke, beatboxaren Beardyman och popviolinisten Vanessa Mae. 

På TV har man kunnat se Alexander som skådespelare i Hollyoaks, Coronation Street, Celebrity Come Dine With Me, Clocking Off, Brookside, North Square och miniserien At Home with the Braithwaites.

Nu närmast kan vi se Alexander som tenorsolist på Konserthuset Spira, i Jönköping och på GöteborgsOperans spektakulära Trettondagskonsert.

Och om rösterna räcker hela vägen – i dubbel bemärkelse – så tävlar Alexander ihop med Kalle Leander som TENORI med låten La Stella i Melodifestivalen 2022, och chans till final i Eurovision Song Contest, i operans hemland, Italien.

Boka Alexander Grove

Markku Saarinen 0735070777

markku@artistocheventbolaget.com

Instagram bild
Instagram bild
Instagram bild
Instagram bild
Instagram bild
Instagram bild
Instagram bild
Instagram bild
Instagram bild
Instagram bild
Instagram bild