2018-01/david-eberhard 2018-08/david-eberhad2

David Eberhard

Överläkaren i psykiatri David Eberhard föreläser humoristiskt, tankeväckande och ibland en smula provocerande om allt från ledarskap, valfrihetsstress och kränkta trygghetsnarkomaner till att våga uppfostra dina barn.
Han har under flera år varit en av Sveriges mest efterfrågade föreläsare.
Han uppmärksammades stort när han i sin bok ”I trygghetsnarkomanernas land” hävdade att vi i Sverige har ett överdrivet behov av trygghet och kontroll av alla möjliga och omöjliga faror. David följde sen upp succén med ”Ingen tar skit i de lättkränktas land”, en bok där han, försöker förstå hur vi, trots att vi lever i världens mest rättvisa land, känner oss alltmer och allt oftare kränkta.

Hur kommer det sig att dagens människor blir kränkta av nästan allt? I var och varannan dagstidning hittar vi artiklar om människor som upplever sig kränkta. Den moderna människan tycks inte tåla oförrätter och upplever minsta ifrågasättande av den egna personen som kränkande.

David Eberhard menar att det finns flera förklaringar till detta. Om man jämför människorna i dagens samhälle med tidigare generationer, och vad de var tvungna att utstå under sin livstid, framgår med all tydlighet att vi har det extremt bra. Men ju bättre vi får det desto mer klagar vi. Vi har det bra, men så länge andra i vår omgivning har det ännu bättre så ser vi det inte.

Om föreläsningen: Våga uppfostra dina barn

David Eberhard menar att föräldrar gör sina barn en björntjänst genom att ständigt skydda dem. Skillnaden mellan högt uppskruvade förväntningar och krav på ett sorgfritt liv och hur verkligheten ser ut är stor. De unga får orealistiska förväntningar på tillvaron.
Är våra barn bortskämda snorungar? Hur kommer det sig? Är det en curlad generation föräldrar som nu uppfostrar sina barn? Hur är det att möta dessa prinsar och prinsessor i förskolan och skolan? Många spännande frågor eller hur?
Räkna med en frispråkig föreläsning från David Eberhard som gärna sticker ut hakan, men också använder drastisk humor som vapen. Deltagare är oftast såväl föräldrar som lärare/förskollärare.
David är humoristisk, tankeväckande och provocerande, han sticker ut hakan i den allmänna debatten.
Läs artikel i DN om Davids senaste bok. David har även gästat SVTs talkshow Skavlan samt fått ett enormt internationellt genomslag för boken ”Hur barnen tog makten

David Eberhard i andra kanaler

Boka David Eberhard
Markku Saarinen 0735-070777
markku@artistocheventbolaget.com