2018-01/1516117054_simonemorenoplanetas-fotosesselind-02-72dpi

Simone Moreno

Brasilianska sångerskan Simone Moreno är kanske mest känd för Timbuktu-duetten ”Vem pra Bahia (Vi drar till Malmö)” – en hit från förra skivan ”Samba Makossa”.

Senast har hon synts i storfilmen ”Känn ingen sorg”, byggd på Håkan Hellströms texter, där hon och bandet Os Lourinhos gör en het tolkning av Hellströms ”Förhoppningar och regnbågar”, vilken också blev första singel från filmens soundtrack!

Nya skivan ”Planetas” är en resa in i solens hjärta och runt jorden i ett virvlande, dansant omlopp.

Den fått ett fantastiskt mottagande, bl a en femma i Sveriges största dagstidning DN, och fick även det prestigefyllda Manifestpriset i februari 2012. Här mixas afrobrasiliansk pop, reggae, soul, samba och nordiska influenser till en ny blandning, med en enda gemensam nämnare: ett sjuhelvetes sväng! Allt material är skrivet av Simone och Os Lourinhos (med musiker som spelat med alla från Robyn och Blacknuss till Ale Möller och Sofia Karlsson).

Simone är även känd i Brasilien, där hon släppt fyra skivor, men bor i Sverige sedan tolv år.

Hon turnerar flitigt runt i världen och har även varit med i Melodifestivalen med låten ”Aiayeh”, sjungit för både Paul Simon och Gilberto Gil på Polarpriset och gjort latin house med SUMO och Rasmus Faber.

”Solig samba, snurrig reggae, elektroniskt sväng och toppig pop. Allt blandas samman i Simone Morenos svenskbrasilianska värld och skapar en lika självklar som egen stil” (TT-Spektra)

Du kan boka Simone både som solist eller med sin suveräna orkester!

Instagram bild
Instagram bild
Instagram bild
Instagram bild
Instagram bild
Instagram bild
Instagram bild
Instagram bild
Instagram bild
Instagram bild
Instagram bild