Denise Rudberg släpper ny bokserie!

Härliga nyheter, i BÖRJAN AV MAJ släpps första boken i Denise Rudbergs nya serie 

KONTRAHENTERNA. 
Denise Berättar: Jag har i den här serien valt att skildra verkliga historiska händelser och har inspirerats av tre närstående släktingar som under min uppväxt varit mina främsta förebilder. Att inte skriva deras historia vore ett brott. Utan deras kamp hade världen inte sett ut som den gör. Men kanske är ändå det viktigaste deras gemenskap. Hur tre kvinnor med så olika förutsättningar ändå blir sammanlänkade till varandra. Inte för att de var tvungna, utan att för de insåg vikten av att hjälpa till mitt under brinnande krig. 
Kontrahenternas första del, DET FÖRSTA CHIFFRET, tar sin början 1940. Ett avgörande år för Sverige eftersom man då lyckades knäcka tyska koderna för signalspaning. Sverige kom sedan under två decennier att vara världsledande inom detta område som bla möjliggjorde en neutral position i andra världskriget. Den hade även en avgörande betydelse senare i det infekterade ”kalla kriget”. Vi får följa Signe, Elisabeth och Iris som bildar en enhet på det svenska högkvarteret för signalspaning på Karlaplan 4 som kommer bli revolutionerande. 
Tillsammans blir de en oslagbar trio som den svenska regeringen kommer att skatta mycket högt. Jag har med inspiration från Hidden figures och Bletchley circle skapat dessa vardagliga superhjältar, och jag hoppas att ni kommer vilja följa deras innehållsrika livsöden.