Åsa Fång

Åsa Fång

Guldmask vinnare och 8-faldigt stipendiebelönade Åsa Fång är en artist som har ”gjort allt”!
Senast har ni sett henne som leading lady på Robert Gustafssons jubileums revy på Rondo i Göteborg, samt bl.a Cirkus i Stockholm
Vi har sett henne även i succé musikalen Rivierans Guldgossar med bla. och Loa Falkman / Tommy Körberg på Cirkus i Stockholm under 2007. Hon medverkade också i Jesus Christ Superstar på Malmö Opera & Musikteater . Åsa den som sjunger rollen som  Maria Magdalena på Jesus Christ Superstar CD med Ola Salo mfl som spelades in live från Malmö Operans uppsättning.

Vi har också sett Åsa i Electric Banana Bands Banankontakt – musikaltajm! på Malmö Opera och Musikteater. Åsa har spelat ett antal huvudroller i favorit musikaler som Spindelkvinnans kyss på Malmö operan, Miss Saigon på Göta Lejon, Malmö operan och Gbg operan, Evita på Cirkus och Gbg operan, Cabaret i Malmö och Trollkarlen från OZ på Lisebergs teatern, som Åsa vann Guldmasken för Hemska Häxan i Trollkarlen från OZ och hon var Guldmasknominerad för rollen som Christine Colgate i Rivierans Guldgossar
Även i farssammanhang briljerar Åsa i t.ex. Panik på operan på Lisebergsteatern och Prazzel med Hagge Geigert som producent.
Åsa hörs också på ett otal skivproduktioner bl.a. Åsa Fång sjunger Edith Piaf – La vie et l´amour ,gästsolist på Janne Schaffers Andra sidan månen och Magnus Johanssons Worries will pass och som solist i rai gruppen Djam & Fam, Frankrike.
Som gästartist är Åsa också mycket eftersökt, senast när hon tillsammans med Göteborg Wind Orchestra framförde ”Gershwin” låtar i fem utsålda konserter.
”EDITH PIAF – LIVET OCH KÄRLEKEN”
Kritikerrosade Åsa Fång har gjort succé med sin föreställning ”Edith Piaf – Livet och Kärleken” som spelats
på Göteborgs operan, med 15 -mannaband på Lisebergs stora scen och på turné i Västra Götaland

”En genialisk föreställnig som tar andan ur mig. Åsa Fång är lidelse, kärlek och berusning” -GT

”Stor trovärdighet. Ett magnifikt artist porträtt berättat med värme” -GP

”Åsa Fång sjunger rakt in i publikens hjärtan.Hon har gett nytt liv åt en legend” -Borås Tidning