Sharon Dyall

Sharon Dyall

Mångsidiga och prisade Sharon Dyall är verksam inom olika genrer, däribland soul, blues, jazz och musikal. Hon blev känd hos den breda TV-publiken i TV-serien “Varuhuset”. I början av sin karriär körade Sharon bakom Sveriges pop och jazz elit och har gett ut skivor och turnerat med artister som Totta Näslund, Svante Thuresson och Nils Landgren. Sedan dess har hon vuxit till att bli en mångsidig artist som även turnerar i eget namn. Bland annat öppnade Sharon den stora internationella Jazzfestivalen JazzBaltica i Tyskland 2017.

Nyligen kunde vi höra Sharon i Berwaldhallens Ella Fitzgeraldhyllning tillsammans med Sveriges Radios Symfoniorkester under ledning av Anders Berglund.

Sharon har även varit flitig inom musikalvärlden i musikaler såsom “Nine” (Malmö Opera), “Chorus Line” (Riksteatern), “Chicago” och är nu aktuell i kriminalkomedin “Åtta Kvinnor” på Kulturhuset Stadsteatern. Bl.a. tilldelades hon en Guldmask för sin roll som Anita i ”West Side Story” på Chinateatern.

Sharon har lånat ut sin röst till flera tecknade serier och långfilmer, exempelvis Disneys “Ringaren i Notre Dame” och “Alice i Underlandet” och har också regisserat och översatt ett flertal dubbproduktioner, bland annat de svenska sångtexterna till den populära Disneyfilmen “Frost”.

Andra TV-produktioner som Sharon känns igen från är “Saltön” och Colin Nutleys dramathriller “Saknad” eller musikprogrammen “Så ska det låta” och “Doo-Bi-Doo”.